Kommer snart!

Om kärlek, hav och stora skepp

Karin är nybliven båtbyggare och förälskad i seglarlivet. Med horisonten som enda mål mönstrar hon på den amerikanska skonaren Windrose. På en ö i Karibien träffar hon drömmaren och livskonstnären James, ett möte som tar hennes liv i oväntade riktningar. 

Djupet är en episk historia om stora skepp, själsfränder, hårt arbete, världshav, kärlek och valars taxonomi. Den är minutiöst framristad på skrapkartong.

Djupet kommer i början av december.

Förbeställ nu!

Om Karin Gafvelin

Karin Gafvelin var 19 år när hon blev kär i ett segelfartyg för första gången. Fartyget hette Götheborg och de var mitt ute på Indiska Oceanen, två veckor från land. Dagarna var outhärdligt varma men på nätterna sov hon på däck, med riggen som en svart silhuett mot himlen, Södra Korset kröp ned mot horisonten, träet fortfarande varmt mot huden.

Sedan dess har hon seglat, byggt och läst om båtar, om skepp, drömt om dem, levt med dem. Djupet är hennes historia om nästa steg i det förhållandet, när förälskelsen svalnat en aning: om seglarvardagen. Den handlar också om att träffa en annan form av kärlek, den till en människa.

Karin Gafvelin är serietecknare, konstnär och sjöman. Hon har jobbat på bland annat Ostindiefararen Götheborg och vikingaskeppet Draken Harald Hårfagre.

Syster förlag ger ut bra serieromaner.

Syster Förlag är ett inte längre särskilt nystartat förlag för serier. Förlaget drivs av serietecknarna Åsa Grennvall och Sofia Olsson, samt formgivarna Björn Schagerström och Samuel Svensson.

Syster Förlags ambition är att i sakta mak ge ut serier med starka och drivna berättelser. Har du ett manus som du tror skulle passa vår utgivning? Skicka till sofia@systerforlag.se. Vi kan inte ta ställning till manus som befinner sig på idéstadiet. Tänk också på att Syster ger ut serier i bemärkelsen att text och bild samverkar, vi ger inte ut illustrerade texter eller textsatta illustrationer.

Det är sant.
Vi har ett nyhetsbrev.

Få info om boksläpp, smakprov, inbjudan till releasefester och annat kul. Vi skickar inte så ofta, och kommer inte att sälja din mailadress till alternativmedicinförsäljare.

Vi finns också på twitter, facebook och instagram, för den som är intresserad av sådant.