Bitte Andersson ny medarbetare på Syster förlag

Syster förlag värvar Bitte Andersson som redaktionsmedlem och medarbetare. Bitte är serietecknare, filmregissör, lärare på Konstfack och startade den legendariska HBTQ-bokhandeln Hallongrottan i Stockholm.

— Vi är väldigt glada att få förstärkning av Bitte som tillför sin positiva energi och kompetens både som redaktör och talesperson för serier i allmänhet och vår utgivning i synnerhet. Dessutom har hon ett stort kontaktnät i både serie- och konstvärlden, säger Åsa Schagerström på Syster förlag.

Bitte Andersson debuterade på Syster förlag 2017 med serieromanen ”I slutet av regnbågen” men har tecknat serier i många år.

— Jag har länge stoltserat med att vara utgiven på Sveriges bästa serieförlag och nu får jag äran att medverka bakom kulisserna också. Det känns fint att få bidra till samma fantastiska redaktörskap och engagemang i utgivningen som jag själv har fått del av som serieskapare.

Syster förlag startades 2014 av serieskaparna Åsa Schagerström (fd Grennvall) och Sofia Olsson samt formgivarna Björn Schagerström och Samuel Svensson. Förlaget har givit ut nio böcker, bland annat av Klara Wiksten, Berit Viklund, Karin Gafvelin och Åsa Grennvall.

2020 utkommer nya böcker av Åsa Schagerström och Malin Skogberg.

Sedan Sofia Olsson värvades till Galago förlag som förläggare har Syster förlag inte haft någon utgivning. Sofia Olsson kommer att sitta kvar som delägare och styrelsemedlem men inte ta aktiv del i beslut om utgivning.

— Jag är så glad att Bitte Andersson vill bli en del av förlaget och är övertygad om att hon kommer att föra vidare Systers tradition att ge ut bra serieromaner. Jag hoppas också att hon kommer sätta sin egen prägel på utgivningen, säger Sofia Olsson.

Bitte Andersson börjar sitt uppdrag omedelbart. Syster förlag fortsätter att ge ut serieromaner i den takt som redaktionen känner för, baserat på lust och vilka manus som kommer in.

Kontakt:

Bitte Andersson
bitte@systerforlag.se

Sofia Olsson
sofia@systerforlag.se

Björn Schagerström
bjorn@systerforlag.se