Om Karin Gafvelin

Karin Gafvelin var 19 år när hon blev kär i ett segelfartyg för första gången. Fartyget hette Götheborg och de var mitt ute på Indiska Oceanen, två veckor från land. Dagarna var outhärdligt varma men på nätterna sov hon på däck, med riggen som en svart silhuett mot himlen, Södra Korset kröp ned mot horisonten, träet fortfarande varmt mot huden.

Sedan dess har hon seglat, byggt och läst om båtar, om skepp, drömt om dem, levt med dem. Djupet är hennes historia om nästa steg i det förhållandet, när förälskelsen svalnat en aning: om seglarvardagen. Den handlar också om att träffa en annan form av kärlek, den till en människa.

Karin Gafvelin är serietecknare, konstnär och sjöman. Hon har jobbat på bland annat Ostindiefararen Götheborg och vikingaskeppet Draken Harald Hårfagre. Läs en intervju med Karin här.

Intervju i DN Kultur: ”Boken har fungerat som exorcism”

Intervju i SVT Kulturnyheterna: ”Det finns andra sätt att leva på än det man är van vid. Alla kanske inte vill segla, men om du har en passion kan du dyka in i det. Och det brukar gå bra.”

Intervju i Sydsvenskan: ”Om man har ägnat tio år åt att inte vara på ett ställe mer än tre månader i taget sätter det spår.”