Urhunden- vinnare!

Jag håller tiden

I en dagboksanteckning från 2004 skriver Åsa: “Det är synd om pappa som har en så gammal, ful och pinsam dotter som aldrig kommer kunna ge honom några barnbarn ens”. Några år senare är hon gift och har två barn. Kan barnbarnen vara vägen till uppmärksamhet och godkännande från pappan? Är tiden inne för försoning? Åsas livslånga jakt på kärlek och bekräftelse från sina föräldrar blåser igång igen.

Efter den hyllade Deras ryggar luktade så gott är Åsa Grennvall tillbaka med en serieroman om sorg, kärlek och svåra men viktiga uppbrott.

Jag håller tiden är vinnare av 2017 års Urhunden.

Utgiven Oktober 2016. 184 sidor.
Inbunden. 17.0x24.0 cm.

Köp nu! 179:-

Om Åsa Grennvall

Åsa Grennvall (f. 1973) är en av de mest betydelsefulla inom samtida svensk seriekonst, och en föregångare till den stora våg av såväl feministiska som självbiografiska serier som dominerar serieutgivningen i dag.

Hon skildrar obönhörligt makt och destruktivitet i nära relationer, med en mörk och egensinnig bildvärld, tonsäker dialog, drastisk humor och ett genomtänkt bildberättande.

Åsa Grennvall gjorde en uppmärksammad debut 1999 med Det känns som hundra år och fick sitt stora genombrott 2002 med den självupplevda Sjunde våningen, som skildrar en misshandelsrelation. För Sjunde våningen belönades Åsa Grennvall med Urhundenpriset. Den har översatts till finska, engelska, franska, italienska och grekiska. Hennes förra bok Deras ryggar luktade så gott är översatt till koreanska.

Åsa Grennvall är utbildad på Konstfack. Jag håller tiden är hennes tionde serieroman. Läs en intervju med Åsa här.

Intervju i Sydsvenskan 3/11 Först som vuxen kände hon sig värd att älska”
Söndagsporträttet i SvD: “Jag är inte en sådan som drömmer”
Samtal i P1: “Ny serieroman om föräldrar som inte bryr sig”

Vi har ett nyhetsbrev.

Få info om boksläpp, smakprov, inbjudan till releasefester och annat kul. Vi skickar inte så ofta, och kommer inte att sälja din mailadress till alternativmedicinförsäljare.

Vi finns också på twitter, facebook och instagram, för den som är intresserad av sådant.