Urhunden- vinnare!

Jag håller tiden

I en dagboksanteckning från 2004 skriver Åsa: ”Det är synd om pappa som har en så gammal, ful och pinsam dotter som aldrig kommer kunna ge honom några barnbarn ens”. Några år senare är hon gift och har två barn. Kan barnbarnen vara vägen till uppmärksamhet och godkännande från pappan? Är tiden inne för försoning? Åsas livslånga jakt på kärlek och bekräftelse från sina föräldrar blåser igång igen.

Efter den hyllade Deras ryggar luktade så gott är Åsa Grennvall tillbaka med en serieroman om sorg, kärlek och svåra men viktiga uppbrott.

Jag håller tiden är vinnare av 2017 års Urhunden.

Utgiven Oktober 2016. 184 sidor.
Inbunden. 17.0x24.0 cm.

Köp nu! 179:-

Om Åsa Schagerström

Åsa Schagerström (f.d. Grennvall) är en pionjär inom samtida svensk seriekonst och en föregångare till den stora våg av såväl feministiska som självbiografiska serier som dominerar serieutgivningen i dag. Hennes mest kända verk är Deras ryggar luktade så gott som kom ut på Syster förlag 2014. För böckerna Sjunde våningen (2002) och Jag håller tiden (2016) har hon belönats med Urhunden.

Åsa Schagerström har en MFA från Konstfack där hon tog examen 2002. Efter att ha givit ut tio serieromaner sedan debuten 1999 så har Åsa Schagerström tagit både nytt namn och ny riktning i sitt skapande. Schagerström har hela tiden parallellt med sitt serieskapande arbetat i textila material. Hennes nya bok Urmodern (2019) är helt och hållet broderad. Oavsett om hon broderar eller tecknar kännetecknas hennes verk av en mörk och egensinnig bildvärld, tonsäkerhet, drastisk humor och ett genomtänkt bildberättande.

Åsa Schagerström lever idag i ett hus på landet i Sörmland med sin familj.

asaschagerstrom.tumblr.com

Vi har ett nyhetsbrev.

Få info om boksläpp, smakprov, inbjudan till releasefester och annat kul. Vi skickar inte så ofta, och kommer inte att sälja din mailadress till alternativmedicinförsäljare.

Vi finns också på twitter, facebook och instagram, för den som är intresserad av sådant.