Nu i ny upplaga!

Karelen!

Karelen! är Pia Koskelas grafiska roman om hennes far Mikael som stred under ohyggliga omständigheter i finska vinterkriget. Mikael pratade inte om kriget, inte heller om tvångsförflyttningarna från hembyn i Karelen när området blev ryskt. Bara två diplom signerade självaste Mannerheim hänger på väggen hemma i villan i Säffle.

Efter hans död åker Pia på en bussresa till Karelen. Ihärdigt lägger hon ett pussel av familjehistorier, arkivbilder, soldatanteckningar och lokalbefolkningens minnen som till slut skapar ett collage av såväl Mikael Koskelas liv som Karelens blodiga historia.

Utgiven Juni 2021. 200 sidor.
Häftad. 17.0x23.5 cm.

Köp nu!

Om Pia Koskela

När Pia Koskela växte upp fanns det två saker man aldrig pratade om: Karelen och Kriget. Kriget var det finska i vilket Pias pappa deltog under fem av sina ungdomsår (1939-44).

Karelen! är resultatet av flera års sökande efter det karelska ursprunget, via efterforskningar, resor till pappans hemtrakter, studier i finska, besök i krigsarkiv, läsande och skissande.

Pia Koskela är väletablerad illustratör och formgivare sedan länge. Hon är utbildad på Konstfack, och har illustrerat för de flesta stora svenska dagstidningarna och förlagen.

Karelen! är hennes debutbok.

Se mer på piakoskela.com.