Klassi- ker!

Åsa Grennvalls succé nu i storpocket

Det här är berättelsen om Jenny och hennes uppväxt under 70- och 80-talet. Med burkköttfärssås, Kamratposten och kyrkans barntimmar. Med en mamma som alltid behöver tröstas, och en pappa som lämnar rummet så fort det blir jobbigt.

Vad händer när ett barns alla känslor försvinner i ett vakuum? När enda vägen till föräldrarnas hjärtan går genom att hålla sig ur vägen? Och vad händer när det barnet växer upp och får egna barn det vill älska och trösta?

Deras ryggar luktade så gott är en föräldrauppgörelse, en kritik mot heliga blodsband och en kärleksförklaring till det barn som faktiskt har all rätt i världen att gråta en skvätt.

Utgiven Augusti 2014. 190 sidor.
Storpocket. 14.5x20.5 cm.

Köp nu! 109:-

Pressröster om ”Deras ryggar luktade så gott”

Om Åsa Schagerström

Åsa Schagerström (f.d. Grennvall) är en pionjär inom samtida svensk seriekonst och en föregångare till den stora våg av såväl feministiska som självbiografiska serier som dominerar serieutgivningen i dag. Hennes mest kända verk är Deras ryggar luktade så gott som kom ut på Syster förlag 2014. För böckerna Sjunde våningen (2002) och Jag håller tiden (2016) har hon belönats med Urhunden.

Åsa Schagerström har en MFA från Konstfack där hon tog examen 2002. Efter att ha givit ut tio serieromaner sedan debuten 1999 så har Åsa Schagerström tagit både nytt namn och ny riktning i sitt skapande. Schagerström har hela tiden parallellt med sitt serieskapande arbetat i textila material. Hennes nya bok Urmodern (2019) är helt och hållet broderad. Oavsett om hon broderar eller tecknar kännetecknas hennes verk av en mörk och egensinnig bildvärld, tonsäkerhet, drastisk humor och ett genomtänkt bildberättande.

Åsa Schagerström lever idag i ett hus på landet i Sörmland med sin familj.

asaschagerstrom.tumblr.com

Vi har ett nyhetsbrev.

Få info om boksläpp, smakprov, inbjudan till releasefester och annat kul. Vi skickar inte så ofta, och kommer inte att sälja din mailadress till alternativmedicinförsäljare.

Vi finns också på twitter, facebook och instagram, för den som är intresserad av sådant.