Klassi- ker!

Åsa Grennvalls succé nu i storpocket

Det här är berättelsen om Jenny och hennes uppväxt under 70- och 80-talet. Med burkköttfärssås, Kamratposten och kyrkans barntimmar. Med en mamma som alltid behöver tröstas, och en pappa som lämnar rummet så fort det blir jobbigt.

Vad händer när ett barns alla känslor försvinner i ett vakuum? När enda vägen till föräldrarnas hjärtan går genom att hålla sig ur vägen? Och vad händer när det barnet växer upp och får egna barn det vill älska och trösta?

Deras ryggar luktade så gott är en föräldrauppgörelse, en kritik mot heliga blodsband och en kärleksförklaring till det barn som faktiskt har all rätt i världen att gråta en skvätt.

Utgiven Augusti 2014. 190 sidor.
Storpocket. 14.5x20.5 cm.

Köp nu!

Pressröster om ”Deras ryggar luktade så gott”

Om Åsa Schagerström

Åsa Schagerström (f.d. Grennvall) är en svensk serieskapare och textilkonstnär.

Hon har sedan debuten 1999 varit en portalfigur inom den svenska seriekonsten. Hennes mest kända verk är Sjunde våningen (2002) och barndomsskildringen Deras ryggar luktade så gott (2014). Boken Urmodern (2019) är en rakt igenom broderad bildberättelse. Oavsett om hon broderar eller tecknar kännetecknas hennes verk av en mörk och egensinnig bildvärld, tonsäkerhet, drastisk humor och ett genomtänkt bildberättande.

Åsa Schagerström har en Master of Fine Arts från Konstfack där hon tog examen 2002. Hon är bosatt i ett hus i på landet i Sörmland där hon bor med sin familj och sina katter.

Min kattresa är Åsa Schagerströms tolfte bok.

asaschagerstrom.com

Utdrag ur ”Deras ryggar luktade så gott”: