Åsa Grennvalls succé nu i storpocket

Det här är berättelsen om Jenny och hennes uppväxt under 70- och 80-talet. Med burkköttfärssås, Kamratposten och kyrkans barntimmar. Med en mamma som alltid behöver tröstas, och en pappa som lämnar rummet så fort det blir jobbigt.

Vad händer när ett barns alla känslor försvinner i ett vakuum? När enda vägen till föräldrarnas hjärtan går genom att hålla sig ur vägen? Och vad händer när det barnet växer upp och får egna barn det vill älska och trösta?

Deras ryggar luktade så gott är en föräldrauppgörelse, en kritik mot heliga blodsband och en kärleksförklaring till det barn som faktiskt har all rätt i världen att gråta en skvätt.

Utgiven Augusti 2014. 190 sidor.
Storpocket. 14.5x20.5 cm.

Köp nu! 109:-

Pressröster om ”Deras ryggar luktade så gott”

Om Åsa Grennvall

Åsa Grennvall (f. 1973) är en av de mest betydelsefulla inom samtida svensk seriekonst, och en föregångare till den stora våg av såväl feministiska som självbiografiska serier som dominerar serieutgivningen i dag.

Hon skildrar obönhörligt makt och destruktivitet i nära relationer, med en mörk och egensinnig bildvärld, tonsäker dialog, drastisk humor och ett genomtänkt bildberättande.

Åsa Grennvall gjorde en uppmärksammad debut 1999 med Det känns som hundra år och fick sitt stora genombrott 2002 med den självupplevda Sjunde våningen, som skildrar en misshandelsrelation. För Sjunde våningen belönades Åsa Grennvall med Urhundenpriset. Den har översatts till finska, engelska, franska, italienska och grekiska. Hennes förra bok Deras ryggar luktade så gott är översatt till koreanska.

Åsa Grennvall är utbildad på Konstfack. Jag håller tiden är hennes tionde serieroman. Läs en intervju med Åsa här.

Intervju i Sydsvenskan 3/11 Först som vuxen kände hon sig värd att älska”
Söndagsporträttet i SvD: “Jag är inte en sådan som drömmer”
Samtal i P1: “Ny serieroman om föräldrar som inte bryr sig”

Vi har ett nyhetsbrev.

Få info om boksläpp, smakprov, inbjudan till releasefester och annat kul. Vi skickar inte så ofta, och kommer inte att sälja din mailadress till alternativmedicinförsäljare.

Vi finns också på twitter, facebook och instagram, för den som är intresserad av sådant.